Plăcintă cu brânză

Placinta cu branza_MG_9552

Ingrediente
Pentru aluat
350-400 g făină
250 g margarină
200 ml lapte sau apă
1 praf de sare
½ linguriță zahăr
1 pachet drojdie cu bicarbonat pentru aluaturi dospite
1 lingură margarină pentru uns tava
Pentru umplutură
750 g brânză dulce
250 g telemea de vacă
2 ouă
2 linguri griș
1 lingură zahăr

Preparare
1. Într-un castron, cerni făina împreună cu amestecul pentru crescut. Topești margarina într-un vas metalic introdus în cuptorul cald, la foc mic. Amesteci făina cu margarina topită și laptele, zahărul și sarea. Omogenizezi aluatul și îl lași să dospească la cald, pentru 10 minute.
2. Pentru umplutură, bați ouăle împreună cu zahărul, apoi adaugi grișul, brânza dulce și telemeaua rasă fin.
3. Pe planșeta presărată cu făină, întinzi două foi dreptunghiulare, cu dimensiunile tăvii (30×35 cm), Ungi tava cu margarină, o tapetezi cu una dintre foi, întinzi umplutura și acoperi cu cea de-a doua foaie.
4. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30-40 de minute.

Doina Tătăranu, București

30 bucăți
1 h 15 min



One comment

  1. Si eu fac aceasta placinta dar pun 4galbenuse in aluat iar in brinza stafide ,si deasupra placinta albus batut cu zahar si il bag 10minute inapoi sa se faca ca bezeaua este foarte buna !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *