Plăcintă cu carne

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
1 pachet (400 g) foi de plăcintă
câte ½ kg carne de porc și de vită
200 g margarină
5-6 ouă
3-4 linguri smântână
1-2 legături mărar
4-5 cepe
2-3 linguri ulei
sare
piper

Preparare
1. Speli carnea și o tai în cuburi mari. Cureți ceapa, o speli și o tai în sferturi. Pui la fiert carnea împreună cu cepele și puțină sare. După aproximativ 30 de minute, scoți carnea, o lași să se răcească și o dai prin mașina de tocat. Amesteci carnea cu 2 ouă bătute, mărarul fin tocat, sare și piper după gust.
2. Topești margarină într-un vas așezat în cuptorul cald. Ungi foile cu margarină topită și suprapui câte 3-4. Așezi umplutură pe latura mai scurtă și rulezi.
3. Așezi rulourile într-o tavă și crestezi plăcinta din loc în loc, delimitând astfel porțiile. Bați ouăle rămase împreună cu smântâna și puțină apă minerală. Torni amestecul peste plăcintă și introduci tava în cuptorul cald, la foc mediu, pentru 25 de minute.
E la fel de bună și caldă, și rece.

Maria Șovrea, Borșa, jud. Maramureș

15 porții
1 h 20 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *