Plăcintă cu ceapă și varză

Foto: Mihai Nicolae -Burda România
Foto: Mihai Nicolae -Burda România

Ingrediente
Pentru aluat
20 g drojdie
150 ml lapte
50 g unt
1 gălbenuș
½ linguriță zahăr
1 vârf de cuțit de sare
circa 350 g făină
1 lingură margarină pentru tavă

Pentru umplutură
1 varză mică
2-3 cepe
2 morcovi
4 linguri ulei
2 linguri pastă de roșii
150 ml vin alb
½ legătură mărar
sare
piper
1 ou

Preparare
1. Pregătești maiaua din drojdie, 2 linguri făină, zahăr și 5 linguri de lapte călduț. O lași să crească 20 de minute. Amesteci făina cernută cu maiaua și restul ingredientelor și frămânți bine aluatul pe care îl lași la dospit, într-un loc cald și ferit de curenți.
2. Între timp, cureți și speli legumele. Tai varza fideluță, ceapa mărunt, iar morcovii îi dai pe răzătoarea mare. Freci varza cu puțină sare. Înăbuși legumele în ulei și torni din când în când puțin vin. După ce au scăzut, pui pasta de roșii, mărarul, sarea și piperul.
3. Pe planșeta presărată cu făină, întinzi două foi dreptunghiulare, de dimensiunea tăvii (20×30 cm). Așezi o foaie în tava unsă, pui legumele în strat uniform și acoperi cu cea de-a doua foaie, pe care o ungi cu ou bătut.
4. Coci plăcinta la foc mediu, 50 de minute.

Sonia Miclescu, București

12 bucăți
2 h 15 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *