Plăcintă cu ceapă

Ingrediente:

  • 350 g făină
  • ½ linguriță zahăr
  • 25 g drojdie
  • 180 ml lapte
  • 4 ouă
  • 50 g unt
  • 1 kg ceapă
  • 175 g bacon
  • 50 ml ulei
  • 400 g smântână cu 20% grăsime
  • Delikat Legume
  • piper
  • sare
  • 1 legătură pătrunjel

Preparare:
1. Dizolvi drojdia, zahărul și 1 lingură făină, în 100 ml lapte călduț. Cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui ½ linguriță sare, un ou, untul, maiaua și restul de lapte călduț. Frămânți bine aluatul și îl lași să crească 45 de minute, la cald.
2. Cureți ceapa și o tai în inele groase. Tai în fâșii baconul. Călești puțin fâșiile de bacon, adaugi ceapa și continui să le călești împreună, amestecând încontinuu.
3. Bați ouăle cu smântâna, piper și Delikat Legume, după gust.
4. Aprinzi focul la cuptor. Întinzi aluatul cât tava (aproximativ 30×40 cm) și presari uniform ceapa și baconul. Torni deasupra amestecul cu smântână. Coci plăcinta la foc mijlociu, timp de 35 de minute. O tai în bucăți caldă și presari pătrunjel tocat.

Erika Stefan, Villingen, Germania
8 porții
1 h 45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *