Plăcintă cu ciuperci și praz

Ingrediente

  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 5 ouă
  • 20 g drojdie
  • 1 linguriță zahăr
  • 500 g ciuperci
  • 1 fir praz
  • 4 roșii
  • 200 ml smântână
  • 100 g cașcaval ras
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 lingură pesmet
  • făină pentru planșetă
  • 1 lingură ulei pentru formă
  • sare
  • piper

Preparare
1. Dizolvi drojdia, zahărul și 1 linguriță de făină în puțină apă și lași maiaua la crescut. Cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui maiaua crescută, oul bătut cu 1 vârf de cuțit sare și 200 ml apă caldă. Frămânți bine aluatul și îl lași la crescut timp de 30 de minute.
2. Cureți și speli ciupercile și prazul. Decojești roșiile. Tai ciupercile în felii subțiri și le stropești cu zeama de lămâie.
Tai roșiile mărunt, iar prazul rondele subțiri.
3. Aprinzi focul la cuptor. Călești în ulei ciupercile și prazul timp de 5 minute. Le amesteci cu roșiile, pătrunjel tăiat fin, sare și piper după gust. Întinzi aluatul pe planșeta presărată cu făină. Tapetezi cu aluatul baza și pereții unui vas termorezistent uns cu ulei, presari pesmetul, întinzi umplutura de legume amestecată cu smântâna și ouăle, iar deasupra razi cașcavalul. Dai plăcinta la cuptor pentru 40 de minute.

Dănuța Straton, Berca, jud. Buzău

6 porții
1 oră 45 minute



One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *