Plăcintă cu ficat

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
500 g foitaj pentru pateuri
2 linguri ulei sau untură
1 lingură bulion
½ ardei
200 g ficat de vițel
200 g ficat de porc
150 g măruntaie de porc
piper
sare
1 lingură unt pentru tavă

Cum procedezi:
1. Speli în mai multe ape ficatul și măruntaiele, Apoi le tai încuburi și îl înăbuși în ulei. Cureți, speli și tai ardeiul în fâșii. Când organele sunt bine pătrunse, adaugi bulionul dizolvat în 100 ml apă și ardeiul lași umplutura să scadă la foc mic. La sfârșit, o sărezi și condimentezi după gust.
2. Aprinzi focul la cuptor. Ungi cu unt tava sau forma pentru placintă. Cu ½ din aluat îmbraci baza și pereții tăvii, pui umplutura și acoperi cu aluatul rămas. Presezi aluatul pe margini, lipind astfel cele două bucăți de aluat.
3. Coci plăcinta la foc iute timp de 10 minute, apoi la foc mijlociu, pentru 25-30 de minute. O tai în bucăți după ce s-a mai răcit și o servești, după preferință, cu ketchup, muștar sau hrean.

12 porții
Timp de preparare: 1 oră și 15 minute

Alina Marcu, Brăila



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *