Plăcintă cu ficat

Placinta cu ficat_MG_9831_

 

 

 

 

 

 

 

1 felie conține:
270 kcal
20 g proteine
10 g lipide
25 g glucide

Ingrediente
Pentru aluat

  • 50 ml ulei
  • 100 ml apă
  • 1 praf de sare
  • făină cât cuprinde

Pentru umplutură

  • 1 kg ficat de vită
  • 3 cepe
  • 3 ouă
  • 200 g carne slabă de vită sau pui
  • 2 morcovi subțiri și lungi
  • 1 legătură mărar
  • cimbru
  • sare
  • 50 g orez
  • câte 1 lingură făină și ulei pentru tavă

Preparare
1. Speli ficatul și îl pui la fiert. Fierbi de asemenea, în vase diferite orezul, morcovii și carnea.
2. Treci prin mașina de tocat ficatul scurs și ceapa curățată. Le amesteci cu orezul, mărarul fin tocat, 2 ouă bătute, sare și cimbru după gust. Tai carnea și morcovii în fâșii lungi și subțiri.
3. Din ingredientele aduse la temperatura camerei, frămânți un aluat potrivit de tare. Pe planșeta presărată cu făină, întinzi o foaie de 3-4 mm grosime.
4. Ungi cu ulei și tapetezi cu făină o tavă pentru cozonac. Tapetezi cu aluat baza și pereții formei, păstrând aluat și pentru deasupra. Pui în tavă jumătate din compoziția cu ficat, apoi fâșii de  morcovi și carne. Repeți straturile și acoperi cu aluatul rămas. Din loc în loc, înțepi aluatul cu o furculiță. Ungi cu oul rămas, bătut cu sare.
5. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, pentru 35-40 de minute. Când s-a rumnenit, o scioți din cuptor și o porționezi în felii după ce s-a mai răcit. Sfatul meu: O poți servi atât caldă, cât și rece, la prânz sau cină, lângă o salată de sezon sau cu un pahar de iaurt degresat.

Cristiana Floricel, Alexandria, jud. Teleorman

16 felii
1 h 20 min

Rețetă permisă în boli hepatobiliare.

O altă rețetă permisă în boli cardiovasculare găsești aici.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *