Plăcintă cu iaurt

Placinta cu iaurt_IMG_0409_

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 bucată conține:
130 kcal
5 g proteine
5 g lipide
15 g glucide

Ingrediente

  • 2 kg iaurt
  • 8 ouă
  • 150 g zahăr
  • 2 pliculețe zahăr vanilinat
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • coaja rasă de la ½ lămâie
  • ½ pachet (200 g) foi pentru plăcintă
  • 50 ml ulei pentru uns foile

Preparare
1. Mixezi iaurtul cu ouăle, zahărul, zahărul vanilinat, esența de vanilie și coaja de lămâie rasă.
2. Ungi cu ulei și tapetezi cu hârtie de copt o tavă de dimensiunea foilor de plăcintă. Desfaci jumătate din foile de plăcintă și le așezi una câte una în tavă, după ce le ungi cu un strat fin de ulei. Torni umplutura și acoperi cu restul de foi unse și suprapuse. Ai grijă să ungi și foaia de deasupra.
3. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 45 de minute. Când s-a rumenit, o scoți din cuptor și o porționezi numai după ce s-a răcit complet.
În funcție de gust și de afecțiunile pe care le mai ai, poți să presari sau nu plăcinta cu zahăr pudră.

Liliana Marianciuc, București

24 bucăți
1 h 10 min

Rețetă permisă în boli hepatobiliare.



2 comments

  1. cred ca s-a depasit cantitatea de iaurt,la 8 oua merge doar 1 kg iaurt,altfel iese ciorba !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *