Plăcintă cu mere și fulgi de ovăz

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
12 mere
1-2 linguri griș
2 linguri miere
scorțișoară fin măcinată
3 linguri ulei
250 g fulgi de ovăz 
6 linguri apă
3 albușuri
1 linguriță de sare
6 linguri nucă mărunțită
2 linguri făină

Preparare
1. Tai merele în sferturi, apoi în felii subțiri. Le pui într-o cratiţă împreună cu grișul, mierea și scorțișoara. Le pui la foc timp de 5-10 minute şi amesteci pentru a nu se prinde de baza vasului. Aşezi merele într-o tavă înaltă, pentru plăcintă, cu dimensiunile de 20×30 cm.
2. Într-un bol, amesteci uleiul, fulgii de ovăz, apa, nuca și făina. Bați albușurile spumă tare împreună cu sarea și le încorporezi în compoziția cu fulgi. Cu pasta obţinută, acoperi merele.
3. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 45-50 de minute, până când plăcinta se rumeneşte frumos.
După ce s-a răcit în tavă, o răstorni și o porţionezi.

Dana Dinescu, Țițești, jud. Argeș

20 bucăți
1 h 30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *