Plăcintă cu mere și morcovi

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
Pentru aluat
250 g margarină
100 ml apă
1 linguriță oțet
1 praf de sare
2 căni făină

Pentru umplutură și decor
2 kg mere
6 morcovi mari
150 g zahăr
1 plic zahăr vanilinat
scorțișoară
2 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie

Preparare
1. Pentru aluat, dozezi ingredientele folosind o cană de 250 ml. Cerni făina într-un bol și faci în mijloc o adâncitură în care pui margarina tăiată în cubulețe, sarea, apa și oțetul. Omogenizezi și învelești aluatul în folie. Îl păstrezi la rece ½ oră.
2. Cureți morcovii. Speli merele și morcovii și le dai pe răzătoarea mare. Le călești până scad, apoi adaugi zahărul și zahărul vanilinat și continui să le călești până scad bine.
3. Împarți aluatul în două bucăți, pe care le întinzi sub forma unor dreptunghiuri cu dimensiunea tăvii (25x35cm). În tava tapetată cu hârtie de copt, întinzi o foaie, presari scorțișoară, întinzi umplutura și presari un alt strat fin de scorțișoară. Acoperi cu foaia rămasă, pe care o înțepi din loc în loc, cu furculița.
4. Coci plăcinta la foc mediu, pentru 35 de minute. Cât e caldă, o presari cu zahăr pudră.

Maria Iosip, Galați

24 bucăți
1 h 20 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *