Plăcintă cu pește și creveți

Ingrediente

  • 500 g file de pește
  • 150 g creveți
  • 3 ouă
  • 150 ml lapte
  • 150 ml apă
  • 30 g unt
  • 30 g făină
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 vârf de cuțit nucșoară măcinată
  • 1 foaie de dafin
  • 15 boabe de piper
  • 1 legătură pătrunjel
  • 500 g aluat franțuzesc
  • piper măcinat
  • sare

Preparare
1. Speli peștele și îl tai în bucăți mai mici, pe care le fierbi timp de 5 minute în amestecul de apă și lapte, împreună cu foaia de dafin, boabele de piper și un fir de pătrunjel. Separat opărești creveții și fierbi 2 ouă tari.  Scurgi peștele și creveții, dar păstrezi lichidul în care a fiert acesta din urmă.
2. În untul topit la foc mic, adaugi făina. Stingi cu lichidul în care a fiert peștele, turnându-l treptat și amestecând energic. Când sosul alb s-a îngroșat, stingi focul și adaugi peștele, ouăle și pătrunjelul verde tocate mărunt, zeama de lămâie, nucșoara, creveții, piper și sare după gust. După ce s-a răcit, dai amestecul la frigider pentru 1 oră.
3. Despachetezi aluatul și îl întinzi sub forma unui pătrat. Îl așezi în tavă astfel încât colțurile să fie la mijlocul laturilor tăvii. Întinzi umplutura și o acoperi cu aluatul, imitând modul de pliere al unui plic.
4. Ungi plăcinta cu oul bătut și dai tava la cuptor pentru 10 minute la foc iute, apoi pentru alte 35, la foc mijlociu. O servești caldă sau rece, cu salată verde.

Petrea Melexina, Suceava

8 porții
2 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *