Plăcintă cu pește

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ingrediente
1 kg file de pește
2-3 cepe
1 legătură pătrunjel
1 linguriță amestec de condimente pentru pește
1 lingură griș
200 g iaurt
2 linguri untură
1 linguriță praf de copt
½ pahar apă
făină cât cuprinde
2 ouă
sare
1 lingură margarină pentru tavă

Preparare
1. Din iaurt, untură, praful de copt, apa călduță, puțină sare și făină cernută, frămânți un aluat potrivit de tare, pe care îl învelești într-o folie de plastic și îl dai la frigider pentru 20 de minute.
2. Speli fileurile și le cureți de eventualele oase și pielițe. Cureți, speli și tai mărunt ceapa. Toci fin pătrunjelul. Dai peștele prin mașina de tocat și îl amesteci cu pătrunjelul, ceapa, condimentele și 1 ou bătut.
3. Întinzi aluatul pe planșeta presărată cu făină. Ungi cu margarină și tapetezi cu făină o tavă cu dimensiunile de aproximativ 20×25 cm.
4. Așezi ½ din foaia de aluat într-o tavă, presari grișul, întinzi umplutura și acoperi cu aluatul rămas, pe care îl înțepi din loc în loc cu o furculiță. Ungi plăcinta cu oul rămas, bătut cu sare și o coci în cuptorul preîncălzit, la foc iute, timp de 25 de minute. O tai în bucăți când s-a răcorit.

12 bucăți
1 h 10 min

Elena Bulf, Techirghiol, jud. Constanța

Sfatul nostru: Vei reduce timpul de preparare cu aproximativ 30 de minute dacă folosești foitaj din comerț.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *