Plăcintă cu piept de pui

Ingrediente 
Pentru aluat
  • 250 g margarină
  • 150 g iaurt
  • 1 praf de sare
  • făină cât cuprinde
  • 1 gălbenuș pentru uns
  • 1 lingură margarină pentru tavă
Pentru umplutură
  • 1 piept de pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 2 linguri ulei
  • 1 legătură verdeață
  • 1 ou
  • piper 
  • sare 
Preparare
1. Freci margarina înmuiată la temperatura camerei, cu iaurtul și sarea. Încorporezi treptat făină cât cuprinde pentru un aluat elastic, potrivit de tare. Lași aluatul să se odihnească până pregătești umplutura. 
2. Cureți și speli legumele și carnea. Dai prin mașina de tocat sau mixezi cu ajutorul robotului de bucătărie carnea, legumele și verdeața. Le înăbuși cu uleiul și puțină apă, iar după ce s-au răcit, le amesteci cu oul bătut, sare și piper după gust. 
3. Împarți aluatul în 6 bucăți, pe care le întinzi pe planșetă, în strat de 4-5 mm, sub forma unor dreptunghiuri înguste și lungi. 
4. Repartizezi umplutura pe marginea dreptunghiurilor, întinzând-o pe una dintre laturile lungi. Rulezi strâns, apoi ungi fiecare rulou cu gălbenuș. 
5. Așezi rulourile în tava unsă și le coci la foc mijlociu, în cuptorul preîncălzit, timp de 40 de minute. 
 
Elena Postelnicu, Fetești, jud. Ialomița
24 porții
1 h 30 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *