Plăcintă cu praz

Foto: Mihai Nicolae - Burda Romania
Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Ingrediente
400 g făină
100 g unt
3-4 linguri ulei
sare
piper
aproximativ 150 ml apă
1-2 ouă
700 g praz

Preparare
1. Cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui 1 lingură de ulei, ½ linguriță de sare și apă cât cuprinde pentru un aluat potrivit de tare. Frămânți puțin aluatul, apoi îl împarți în trei bucăți pe care le întinzi sub forma unor discuri de aproximativ 26 cm.
Stropești cu unt topit două dintre foi, le suprapui și acoperi cu a treia. Le presezi și le întinzi sub forma unei foi de 1 cm grosime, pe care o stropești cu unt topit.
2. Pentru umplutură, cureți prazul și tai în rondele partea albă. Călești rondele în uleiul rămas. După ce prazul se răcește, adaugi ouăle, sare și piper și amesteci bine, până la omogenizare. Întinzi umplutura pe foaie, apoi întorci marginile foii peste umplutură, formând un plic.
3. Așezi plăcinta în tavă, o stropești cu puțin unt topit și o introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 35-40 de minute. O porționezi după ce s-a mai răcit.

Ileana Vasilescu, Pitești, jud. Argeș

20 bucăți
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *