Plăcintă cu praz

Ingrediente
 
Pentru aluat
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri oțet
  • 2 ouă
  • 100 ml apă
  • făină cât cuprinde
  • 1 lingură unt pentru tavă
 
Pentru umplutură și decor
  • 500 g praz
  • 3 linguri orez
  • 125 g iaurt
  • 500 ml lapte
  • 3 ouă
  • 250 g brânză feta
  • 50 g unt
  • sare
  • 2 linguri suc de roșii
 
Preparare
1.Pentru aluat, cerni 300 g făină într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui ouăle bătute cu un praf de sare, apa rece, uleiul și oțetul. Amesteci ingredientele și adaugi făină până obții un aluat potrivit de tare, asemeni celui pentru tăiței.
2.Pentru umplutură, fierbi orezul și îl scurgi. Cureți și tai mărunt prazul. Mizexi laptele cu ouăle, brânza rasă, untul moale, iaurtul, laptele, prazul, orezul răcit și sare după gust.
3.Întinzi patru foi dreptunghiulare de mărimea tăvii (aproximativ 20×35 cm). În tava unsă cu unt, așezi în straturi foile și umplutura, începând și terminând cu aluat. Ungi plăcinta cu suc de roșii diluat cu apă și o introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, pentru aproximativ 45-50 de minute. 
  O porționezi când s-a mai răcit.
 
Doina Tătăranu, București
 
8 porții
1 h 20 min


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *