Plăcintă cu vinete și mușchi afumat

Ingrediente

  • 4 vinete
  • 2 ceapă
  • 2-3 gogoșari
  • 300 g mușchi de porc afumat sau pastramă
  • 250 ml ulei
  • 1 pachet foi de plăcintă
  • sare
  • piper

Preparare
1. Alegi vinete lungi, subțiri, cu puține semințe. Le cureți, le tai în fâșii lungi, apoi în bastonașe pe care le sărezi și le lași la scurs pentru 20 de minute.
2. Cureți și speli ceapa și gogoșarii. Tai ceapa solzișori, iar gogoșarii și mușchiul în fâșii. Călești în ulei ceapa, gogoșarii și vinetele spălate sub jet de apă și scurse, în prealabil. După ce a  scăzut, sărezi și condimentezi legumele după gust.
3. Desfaci foile de plăcintă, le ungi cu ulei, apoi suprapui câte 3. Pui umplutură în marginea foilor și rulezi. Așezi rulourile în tava unsă cu ulei și le dai la cuptor pentru 30 de minute, la foc mijlociu. Tai plăcinta în bucăți după ce s-a mai răcorit și o servești ca aperitiv cald.

Tatiana Lazărescu, București

20 bucăți
1 oră



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *