Plăcintă cu „vitamine“

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
Pentru aluat
200 g margarină
300 g făină
1 ou
1 vârf de cuțit de sare
½ plic praf de copt
câte 1 lingură margarină și făină pentru tavă

Pentru umplutură și decor
3 ardei diferit colorați
2 roșii
2 cepe
2 dovlecei
câte 1 lingură cimbru și busuioc
50 g cașcaval
sare
piper
150 g smântână
2 gălbenușuri

Preparare
1. Amesteci toate ingredientele pentru aluat. Frămânți puțin până omogenizezi, învelești aluatul în folie de plastic și îl păstrezi la rece pentru ½ oră.
2. Între timp, speli și cureți legumele. Tai ardeii în fâșii, roșiile și cepa în felii, dovleceii în rondele.
3. Pe planșeta presărată cu făină, întinzi aluatul sub forma unui dreptunghi puțin mai mare decât tava. Ungi cu margarină și tapetezi cu făină o tavă cu dimensiunile de 25×35 cm. Pui aluatul în tavă, ridicându-l puțin și pe pereți.
4. Așezi legumele în tavă și torni uniform smântâna amestecată cu gălbenușurile, sarea și condimentele.
5. Introduci plăcinta în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 35-40 de minute. Când e aproape gata, scoți tava, presari cașcavalul ras și o reintroduci în cuptor pentru 5 minute.
Porționezi plăcinta după ce s-a mai răcorit. Gustoasă, ușoară, vesel colorată, le oferă copiilor vitamine.

Cristina Moldovan, Timișoara, jud. Timiș

25 bucăți
1 h 20 min



One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *