Plăcintă de pui și ciuperci

Foto: Elena Tănăsescu -Burda România
Foto: Elena Tănăsescu -Burda România

Ingrediente

1 pachet foi de plăcintă
2 pui mici
250 g ciuperci
5 cepe mijlocii
3-4 căței de usturoi
2 cuburi concentrat supă de pui
câte ½ linguriță coriandru și boabe de piper
200 g șuncă
125 g unt
60 g făină
250 ml lapte
150 ml supă de pui
2 linguri muștar
1 legătură pătrunjel
1 gălbenuș
sare

Preparare
1. Cureți ceapa și usturoiul. Speli puii și îi tai în bucăți, pe care le pui la fiert împreună cu două cepe tăiate în sferturi, usturoiul, cuburile de supă, boabele de piper și coriandru.
2. Cureți ciupercile și le speli bine. Tai mărunt ciupercile și ceapa rămasă, iar șunca o tai în fâșii înguste. Toci fin pătrunjelul.
3. Călești puțin ceapa în 50 g unt, apoi adaugi ciupercile. Presari făina, amestecând cu o lingură de lemn. Torni alternativ câte puțin lapte și supă de pui și omogenizezi. Fierbi legumele în lapte, la foc mic, timp de 10 minute. Amesteci din când în când, pentru ca sosul să nu se lipească de vas.
4. Când carnea a fiert, o cureți de pielițe și oase, o tai mărunt și o încorporezi în sosul cu ciuperci, împreună cu pătrunjelul și muștarul.
5. Topești untul rămas. Desfaci foile de plăcintă pe planșetă și le ungi cu unt. În tava unsă cu ulei, suprapui ½ din foi, întinzi umplutura și acoperi cu foile rămase.
6. Ungi plăcinta cu gălbenușul bătut cu un praf de sare, o înțepi din loc în loc cu o furculiță și dai tava la cuptor pentru 10 minute la foc iute, apoi pentru alte 10 minute la foc mijlociu. O servești caldă sau rece, după preferință.

25 bucăți
1 h 30 min

Tatiana Nicoleta Catrina, Târgoviște



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *