Plăcintă dobrogeană cu dovleac

Ingrediente

  • ½ dovleac (aproximativ 1,5 kg)
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 20 linguri ulei
  • 12 linguri apă
  • 1 cub (40 g) drojdie
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 vârf de cuțit sare
  • făină cât cuprinde
  • 2-3 linguri zahăr pudră

Preparare
1. Freci drojdia cu zahărul până se lichefiază și o amesteci cu apa călduță, sarea, 12 linguri ulei și făină cât cuprinde pentru un aluat tare.
Separat amesteci uleiul rămas cu făină până obții o compoziție de consistența smântânii. Frămânți bine aluatul tare, îl întinzi cu sucitorul pe planșeta presărată cu făină, în strat de 4-5 mm, iar deasupra pui compoziția moale. Împăturești aluatul în patru, îl învelești în folie de plastic și îl dai la frigider pentru 30 de minute.
2. Pentru umplutură, cureți dovleacul de semințe și coajă, îl razi și îl călești puțin, apoi îl amesteci cu scorțișoara.
3. Scoți aluatul de la frigider și îl împarți în 2. Întinzi foi din fiecare bucată de aluat. Îmbraci baza și pereții tăvii cu una dintre foi, întinzi umplutura cu dovleac și acoperi cu cea de-a doua foaie, pe care o înțepi din loc în loc cu furculița. Coci plăcinta timp de 30 de minute la foc mijlociu, în cuptorul preîncălzit. După ce s-a răcit, o porționezi și o pudrezi cu zahăr.

Sfatul meu: Dacă volumul de muncă ți se pare prea mare, poți să faci aluatul cu o zi înainte și să îl păstrezi la rece.

Lucreția Valeria Theodorescu, Eforie Sud

Sfatul nostru: În funcție de soiul dovleacului și după gust, adaugă zahăr când călești dovleacul.

24 bucăți
1 oră și 25 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *