Plăcintă mozaic

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:

1 pachet foi pentru plăcintă
100 g orez
500 g carne tocată de vită
1 lingură pastă de tomate
1 morcov
2 cepe
3 roșii
2 ouă
200 g brânză sau cașcaval
câte 1 legătură pătrunjel și mărar
200 ml ulei
condimente (maghiran, busuioc, ienibahar, piper, cimbru, nucșoară)
sare

Cum procedezi:
1. Fierbi orezul cu 250 ml apă ușor sărată, iar la sfârșit torni 1 lingură ulei și sărezi după gust.
2. Călești carnea în 50 ml ulei până scade, apoi o amesteci cu pasta de tomate, sare și condimente după gust.
3. Cureți și speli morcovul și ceapa. Razi morcovul, iar ceapa o toci mărunt. Decojești roșiile și le tai în cubulețe. Călești ceapa și morcovul în 3 linguri ulei, adaugi roșiile și le scazi pe foc mic.
4. Desfaci foile pe planșetă, le ungi pe rând cu ulei și suprapui jumătate din ele. Ungi cu ulei o tavă cu dimensiunile de aproximativ 30×40 cm, în care așezi foile suprapuse. Deasupra pui în straturi orezul, legumele călite, carnea tocată și pătrunjelul fin tăiat. Suprapui foile unse rămase și acoperi cu ele umplutura.
5. Ungi plăcinta cu ouăle bătute, presari mărarul tocat și deasupra razi brânza.
6. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, timp de 10 minute la foc iute, apoi încă 25 de minute la foc mijlociu. Scoți plăcinta din cuptor și o porționezi după ce s-a mai răcorit.

20 bucăți
Timp de preparare: 1 oră și 15 minute

Cristiana Floricel, Alexandria, jud. Teleorman



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *