Plăcințele pufoase cu răvașe

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

Ingrediente:
1 kg făină
300 ml lapte bătut
300 ml lapte dulce
1 linguriţă sare
1 lingură zahăr
1 plic drojdie uscată
100 g untură de porc
250 g brânză de vaci
2 ouă
200 g telemea rasă
3 linguri lapte
susan

Preparare:
1. Se amestecă drojdia uscată cu zahărul. Se adaugă 1 lingură făină şi cca 100 ml lapte bătut, la temperatura camerei. Se lasă să dospească 10 min.
2. Făina se cerne într-un bol încăpător şi se amestecă cu sarea. Se face o gaură la mijloc, se adaugă maiaua dospită, apoi restul de lapte bătut şi lapte dulce. Se frământă aluatul și se aşază într-un bol uns cu ulei; se acoperă cu folie alimentară, apoi cu un prosop şi se lasă la dospit până când îşi dublează volumul.
3. Umplutură: se amestecă brânza de vaci cu 1 ou şi telemeaua rasă. Pe planul de lucru uns cu puţină untură se întinde aluatul, se unge cu untură şi se face rulou, apoi se taie în 2. Se întinde din nou fiecare rulou obţinând 2 dreptunghiuri; se taie pătrate de 10/10 cm. Se umplu cu brânză, se rulează cu partea de îmbinare în jos şi se lasă la dospit 30 min.
4. Se pun într-o tavă cu hârtie de copt, se ung cu 1 ou întreg bătut cu 3 linguri lapte şi se presară puţin susan. Se coc la foc potrivit, 35-40 minute. Sunt bune și calde, cât şi reci.
Adriana Mariana Rada, Oradea, jud. BihorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *