Platou cu aperitive colorate

Platou aperitiv_MG_0264

Ingrediente
600 g cașcaval
150 g șuncă presată
100 g unt
200 g brânză dulce
1 ceapă
1 legătură mărar
10 g boia dulce
3 ouă
3 linguri făină
3 linguri pesmet
1 vârf de cuțit bicarbonat
piper
1 roșie mare
1 salată verde mică
100 g măsline
1 fir de praz
1 strugure negru
1 gogoșar
250 ml ulei

Preparare
Canapele
1. Tai câte 150 g de cașcaval și șuncă presată în felii subțiri, pe care le ungi cu un strat subțire de unt și le suprapui alternând culorile, până obții un cub. Le presezi puțin, fixezi cu scobitori, ca să nu alunece straturile și, cu un cuțit bine ascuțit, tai canapele pătrate, cu latura de 2 cm, pe care le înfigi în scobitori.
Biluțe de brânză
2. Cureți și toci fin ceapa. Amesteci brânza dulce cu ceapa și 2 linguri unt, apoi formezi mici sfere. Treci jumătate dintre sfere prin mărar fin tocat, iar pe cele rămase, prin boia.
Bulete de cașcaval
3. Razi fin 300 g cașcaval. Îl amesteci cu 2 ouă, făina, bicarbonatul și piper după gust. Formezi sfere de mărimea unei nuci, pe care le treci prin făină, apoi prin ou bătut și pesmet. Le prăjești în baie de ulei încins și le scoți pe hârtie absorbantă.
Cum decorezi platoul
4. Tapetezi un platou cu frunze de salată. Așezi în mijloc o roșie în care înfigi scobitorile canapelelor și bețe de frigărui prin care ai trecut, alternativ, buletele de cașcaval și boabe de struguri.
De jur-împrejurul roșiei așezi măsline cu inel de praz, bile de brânză cu boia și mărar și fâșii de gogoșar.

Elena Postelnicu, Fetești, jud. Ialomița

10 porții
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *