Pogăcele din cartofi

Ingrediente
  • 1 kg cartofi roșii
  • 1 ceapă
  • 3 ouă
  • 40 g făină
  • 200 ml ulei
  • 200 g șuncă afumată
  • 200 g smântână
  • 1 legătură mărar
  • 2 căței de usturoi
  • piper
  • sare

Preparare
1. Cureți cartofi și ceapa, le dai pe răzătoarea mică, apoi le amesteci cu ouăle bătute, făina, sare și piper după gust. Vei obține o compoziție moale, de o consistență asemeănătoare celei pentru clătite. 
2. Cu ajutorul unui polonic mic, torni compoziție în uleiul uleiul încins. Le prăjești uniform pe ambele părți, având grijă să nu se ardă. Scoți pogăcelele pe hârtie absorbantă și le păstrezi în cuptorul cald până când pregătești sosul. 
3. Cureți și zdrobești usturoiul zdrobit. Amesteci smântâna cu usturoiul. Tai șunca în fâșii. Aduci la masă pogăcelele calde împreună cu șunca afumată și sosul de smântână, pentru a fi consumate astfel: pe o bucată unsă cu sos, câteva fâșii de suncă. Ornezi cu mărar tocat fin.

Iuliana Lako, Cenad, jud. Timiș

6 porții
45 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *