Porkolt cu garnitură de piure

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc
  • 6 cepe mari
  • ½ linguriță boia
  • 2 linguri cu vârf untură
  • piper
  • 1 kg cartofi
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • sare

Preparare
1. Speli carnea, o usuci folosind un șervet și o tai în cubulețe. Cureți, speli și tai ceapa solzișori.
2. Înăbuși carnea și ceapa într-o cratiță cu untură încinsă, până când ceapa devine aurie. Stingi cu o cantitate de apă fierbinte, suficientă pentru a acoperi carnea. Presari piper, boiaua și puțină sare și lași să fiarbă înăbușit. Mâncarea este gata când carnea s-a fiert, iar ceapa s-a dizolvat complet. La sfârșit, nu uita să o guști și să potrivești de sare.
3. În timp ce fierbe carnea, pregătești piureul din cartofii fierți, unt, laptele fierbinte și sare după gust.
4. Servești mâncarea cu garnitura de piure și cu o salată de sezon.

Olga Muntean, Sânnicolau-Mare, jud. Timiș

8 porții
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *