Portofele de pui cu brânză și busuioc

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

INGREDIENTE

1 file piept de pui mare
1 fir busuioc sau 1 lingură busuioc uscat mărunțit
200 g telemea sau caș
3 linguri făină
200 ml ulei
3 linguri oțet
1 linguriță muștar
piper
sare

PREPARARE
1. Speli pieptul de pasăre, îl usuci cu un șervet și îl tai pe lungime, în 4 felii mari, subțiri. Învelești feliile în folie de plastic și le bați cu
o sticlă, pentru a le subția.
2. Speli și tai mărunt frunzele de busuioc. Tai brânza în 4 felii. Presari feliile de carne cu busuioc, piper și sare după gust, ținând cont de cât de sărată este brânza. Așezi deasupra brânza, pliezi feliile de carne, le prinzi la capete cu scobitori și le treci prin făină.
3. Încingi într-o tigaie uleiul și prăjești pieptul astfel umplut la foc moderat, câte 2 minute pe fiecare parte.
4. Scoți portofelele pe un șervet gros de hârtie și îndepărtezi scobitorile.
Prepari un sos din muștar, oțet, 2 linguri ulei și 50 ml apă. Servești preparatul cu garnitură de salată de roșii și castraveți, stropită
cu sosul pregătit.

Sfatul meu: Aceste portofele îți ies mai aspectuoase și mai gustoase dacă, înainte de a umple pieptul cu brânză, îl ungi cu sos pesto.

4 porții
25 min

Erika Stefan, Villingen, Germania



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *