Portofele pline

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Ingrediete
12 felii pătrate de cașcaval
6 felii șuncă presată
6 felii subţiri de bacon
1 ardei gras roșu
1 ceapă
100 g măsline
3 ouă
150 g făină
50 g pesmet
200 ml ulei
sare
piper
boia

Preparare
1. Tai măslinele în felii, îndepărtând sâmburele. Cureți ceapa şi ardeiul şi le toci mărunt, apoi le călești împreună, în 2 linguri de ulei încins, până se înmoaie. Când s-au răcit, le amesteci cu măslinele, un praf de sare, piper și boia după gust.
2. Pentru un portofel ai nevoie de 2 felii de cașcaval de dimensiuni egale, 1 felie de șuncă și una de bacon. Peste o felie de caşcaval, suprapui una de șuncă, una de bacon, o linguriță compoziție cu ceapă, ardei și măsline şi acoperi cu o felie de cașcaval. Prinzi feliile la capete, cu două scobitori.
3. Treci portofelul prin făină, prin ou bătut, apoi din nou prin făină, ou şi la sfârşit prin pesmet. Prăjești portofelele în ulei încins, pe ambele părţi, la foc mediu. Le scoți pe hârtie absorbantă şi le serveşti musafirilor calde, lângă un pahar cu bere.

Dana Ioana Suto, Petrila, jud. Hunedoara

6 bucăţi
35 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *