Portofele turcești cu carne

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Pentru aluat ai nevoie de:
500 g făină
250 g margarină
2 ouă
25 g drojdie
100 ml apă
½ linguriță sare
făină pentru planșetă
1 lingură ulei pentru tavă

Pentru umplutură ai nevoie de:
350 g carne tocată amestec (porc și vită)
2 cepe
2 linguri ulei
cimbru
sare
piper

Cum procedezi:
1. Dizolvi drojdia în puțină apă călduță. Amesteci făina cu sarea, drojdia, 1 ou și restul de apă. Frămânți bine aluatul, îl acoperi cu un șervet și îl lași să crească la cald până pregătești umplutura.
2. Cureți și tai mărunt ceapa. Călești carnea tocată împreună cu ceapa. Le scazi bine pe foc mic, apoi sărezi și condimentezi amestecul după gust. Când umplutura s-a răcit, o treci din nou prin mașina de tocat, pentru a obține o pastă.
3. Presari făină pe planșetă. Întinzi aluatul în foaie groasă de 6-7 mm și, cu ajutorul unui castron, tai cercuri cu diametrul de 10-12 cm. Le umpli cu pasta de carne și le pliezi în două. Le presezi pe margini, le așezi în tava unsă cu ulei și le ungi cu ou bătut. Le coci timp de 10 minute la foc iute, apoi 20 de minute la foc mic spre mijlociu. Le consumi după preferință, calde sau reci.

12 bucăți
Timp de preparare: 1 oră și 10 minute

Emilia Nedelciu, București



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *