Porumb cu linte și costiță

Ingrediente

  • 100 g linte roșie de preferință roșie
  • 200 g boabe de porumb din conservă
  • 300 g praz
  • 100 g costiță sau slănină afumată
  • 2 linguri ulei
  • 500 ml supă de legume
  • 1 lingură oțet de mere
  • sare
  • piper
  • boia de ardei iute
  • ½ legătură pătrunjel

Preparare
1. Tai prazul în bucățele și îl fierbi în apă ușor sărată, timp de 3 minute. Tai costița în felii subțiri, pe care le prăjești pe ambele părți, în uleiul încins, astfel încât să devină crocante.
2. Scoți costița din grăsime și, în uleiul rămas, călești prazul. Adaugi lintea și boabele de porumb scurse, stingi cu supa de legume și lași preparatul să fiarbă la foc mic, pentru 20 de minute.
3. Pui în oală costița prăjită, pazul opărit, oțetul, sare, piper și boia de ardei iute, după gust. Lași să mai dea în câteva clocote, apoi iei vasul de pe foc.
Presari pătrunjel verde fin tocat înainte de servire.

Liliana Stoica, Brăila

3 porții
40 min

Sfatul nostru
Dacă la lintea roșie nu este necesar să înmoi boabele înainte de fierbere, linte verde sau maro trebuie pusă la înmuiat cu 3 ore înainte de preparare, în apă caldă, păstrând vasul acoperit cu un capac. Scurgi apa în care ai înmuiat boabele și fierbi lintea verde timp de 30 de minute, adăugând în apa de fierbere și foi de dafin sau alte plante aromatice, după gust.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *