Porumb cu prosciutto

Ingrediente

  • 8 știuleți de porumb tânăr
  • 200 g prosciutto feliat sau șuncă
  • 50 g unt
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei iute mic
  • 2-3 roșii
  • 1 linguriță boia dulce
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 linguriță zahăr
  • sare
  • piper
  • ½ legătură pătrunjel verde

Preparare
1. Speli roșiile, le decojești și le dai pe răzătoare. Cureți ardeiul și îl tai mărunt. În uleiul încins, înăbuși roșiile și ardeiul capia, adăugând ardeiul iute crestat la vârf. Presari boia dulce și scazi sosul la foc mic. La sfârșit, pui zahărul, scoți ardeiul iute, omogenizezi și păstrezi sosul la cald, până în momentul servirii.
2. Speli știuleții de porumb, îi ungi cu unt topit și îi condimentezi după gust. Îi frigi pe toate părțile, pe un grătar încins. Calzi, îi înfășori în prosciutto sau șuncă, decorezi cu pătrunjel, iar după 10 minute, îi servești ca aperitiv cald, împreună cu sosul sau stropiți cu zeamă de lămâie verde.
Servești aperitivul cu un pahar de Merlot alături, la o cină romantică sau la o petrecere.

Ștefania Răduță, București

8 bucăți
30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *