Poveștile prind viață în acest weekend la Festivalul NARATIV! Rezervă-ți acum locul gratuit!


Mai e putin si ne reunim la Festivalul de lectura NARATIV – locul unde prind viata cele mai frumoase povesti pentru copii! Sambata si duminica, 24 si 25 noiembrie 2018, cei mici si cei mari sunt invitati sa (re)descopere dragostea pentru carti prin joaca, muzica, arhitectura si multe activitati interactive. Festivalul NARATIV este organizat de Asociatia Curtea Veche cu sprijinul Kaufland Romania si se afla deja la cea de-a patra editie.

Participarea e gratuita si ultimele locuri asteapta sa fie ocupate pe narativ.ro.

BookTubing, teatru de umbre, actorie, dezbatere, improvizatie, banda desenata, storytelling in limbile germana, spaniola si engleza, chiar si o expozitie dedicata Strumfilor organizata in parteneriat cu Délégation Wallonie-Bruxelles à Bucarest, toate va asteapta la NARATIV alaturi de multe alte ateliere care ii ajuta pe cei mici sa vada in cate feluri se poate citi o poveste.

Activitatile din cadrul Festivalului NARATIV au loc Colegiul National „Cantemir Voda” si imbina lectura cu educatia prin arta, fiind dedicate copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 14 ani, cadrelor didactice si parintilor. Cei mici sunt incurajati sa isi exprime liber parerile despre textele citite, fiecare atelier dezvoltand creativitatea copiilor.

De exemplu, in cadrul atelierului „BookTubing: Cum sa faci o recenzie de carte pe YouTube” copiii pasionati de carti, tehnologie si vlogging vor primi de la Miruna Meirosu sfaturi concrete pentru a realiza cele mai bune recenzii de carte si pentru a-si forma o intreaga comunitate de cititori in jurul lor, pornind de la cartea „En garde! Fetita cu masca tricolora” scrisa de Ana-Maria Branza, multipla campioana olimpica.

In cadrul atelierului „Jurnalistul de poveste”, cei mici sunt incurajati sa exploreze textul alaturi de regizorul Barna Nemethi si sa descopere secretele povestii prin tehnici de investigatie care le vor starni curiozitatea si interesul fata de citit. Prin intermediul aventurilor lui Robinson Crusoe, pedagogul ii va invata pe de participanti cum sa puna cele mai dificile intrebari pentru a afla secretele unei povesti, stimulandu-le astfel gandirea critica.

“Prin intermediul Festivalului NARATIV, ne dorim sa ii provocam pe copii sa se angajeze in lectura oricarei povesti scrise si sa le imbunatatim relatia cu cititul, oferindu-le o experienta memorabila care sa le starneasca interesul si motivatia pentru lectura prin joc.” declara Irén Arsene Máté, presedintele Asociatiei Curtea Veche.

Asociatia Curtea Veche a fost infiintata in luna martie a anului 2014 pentru a dezvolta intr-un mod independent si sustinut activitatea de responsabilitate sociala inceputa de Curtea Veche Publishing prin programul national alternativ de lectura “Cartile copilariei” care isi propune cresterea reala a interesului copiilor si tinerilor pentru citit, ridicarea nivelului copiilor de intelegere a textelor si cresterea consumului de carte din Romania. Mai multe informatii despre Asociatia Curtea Veche puteti afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro si Facebook.com/AsociatiaCurteaVeche.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *