Prăjitură belgiană cu migdale

Ingrediente

  • 125 g unt sau margarină
  • 125 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 3 ouă
  • 125 g migdale decojite
  • 75 g făină
  • 100 g frișcă
  • câte 1 lingură ulei și făină pentru formă

Preparare
1. Pui într-o tavă sâmburii de migdale și îi prăjești puțin în cuptor. Ai grijă ca, din când în când, să scuturi cratița cu mișcări scurte, orizontale. Macini sau mărunțești migdalele cu un cuțit.
2. Între timp, separi albușurile de gălbenușuri. Freci spumă untul topit la temperatura camerei, cu zahărul și zahărul vanilinat, apoi adaugi treptat gălbenușurile alternând cu migdalele și făina cernută. Bați spumă albușurile cu un praf de sare. Încorporezi în compoziție spuma de albușuri, amestecând ușor, de jos în sus.
3. Ungi cu ulei și tapetezi cu făină o formă detașabilă de tort sau o cratiță. Torni compoziția și o netezești cu lama cuțitului. Coci prăjitura în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, pentru 40-45 de minute.
4. Cât timp se coace blatul, bați frișca și o răcești în frigider.
5. După ce s-a răcit în formă, porționezi prăjitura și o garnisești cu frișcă, folosind un șpriț.

Leontina Mandicea, Timișoara

16 porții
1 h 10 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *