Prăjitură Bolero

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 250 g zahăr
  • 6 ouă
  • 75 g cacao
  • 250 g făină
  • 250 g miez de nucă
  • 1 vârf de cuțit praf de copt
  • 1 praf de sare
  • câte 1 lingură unt și făină pentru tavă
  • 50 g zahăr pudră

Preparare
1. Separi albușurile de gălbenușuri. Freci spumă untul înmuiat la temperatura camerei, cu zahărul, până când acesta se dizolvă. Adaugi treptat gălbenușurile, nucile măcinate și cacaua cernută împreună cu făina și praful de copt. Bați spumă albușurile cu sarea. Încorporezi spuma de albușuri în compoziție, amestecând ușor cu o lingură, de jos în sus.
2. Ungi cu unt și tapetezi cu făină o tavă cu dimensiunile de aproximativ 20×30 cm. Torni compoziția și o nivelezi. Introduci tava în cuptorul preîncălzit și coci prăjitura la foc mijlociu, timp de 25-30 de minute.
3. Cât este călduță, o tai cu ajutorul formelor pentru fursecuri steluțe sau cu gura unui pahar, în formă de semiluni. Scoți prăjiturelele din tavă după ce s-au răcit și le pudrezi cu zahăr.

Gabriela Zoica Bongioiu, Videle, jud. Teleorman

30 bucăți
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *