Prăjitură caramel

Prajitura caramel_MG_9707

Ingrediente

Pentru aluat
350 g făină
100 g unt
150 g zahăr
1 ou
2-3 linguri lapte
1 linguriță smântână
1 linguriță bicarbonat

Pentru cremă
250 ml lapte
3 linguri făină
200 g zahăr
2 linguri cafea fin măcinată

Pentru glazură
50 g zahăr pudră
3 linguri apă
2 linguri ulei
2 linguri cacao sau cafea solubilă

Preparare
1. Amesteci ingredientele pentru aluat și frămânți puțin. Întinzi aluatul obținut sub forma a două dreptunghiuri cu dimensiunea tăvii (30×40 cm). Presari dosul tăvii cu făină și coci pe rând foile, câte 20 de minute, la foc mic spre mediu.
2. Pentru cremă, amesteci laptele rece cu 180 g zahăr și făina. Fierbi totul la foc mic, amestecând continuu până se îngroașă crema. Caramelizezi zahărul rămas și adaugi siropul caramel îm crema rece, împreună cu cafeaua. În crema călduță, încorporezi untul tăiat cubulețe.
3. Tai foile în jumătate și le umpli cu cremă.
4. Pentru glazură, freci toate ingredientele reci. Întinzi glazura pe prăjitură și introduci prăjitura în frigider, pentru 4 ore. O tai în romburi, cu un cuțit încălzit și umed.

Rodica Vâlceleanu, Brăila

24 bucăți
6 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *