Prăjitură cu alune de pădure

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 150 g zahăr
  • 125 g unt
  • 200 g făină
  • 1 lingură praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură esență de vanilie
  • 1 cană alune de pădure decojite
  • ½ cană arahide decojite
  • 100 g zahăr brun
  • câte 1 lingură unt și făină pentru tavă

Preparare
1. Separi albușurile de gălbenușuri. Freci untul înmuiat la temperatura camerei, cu zahărul, apoi adaugi treptat gălbenușurile, sarea, esența de vanilie și făina cernută împreună cu praful de copt.
2. Tai mare alunele de pădure și arahidele, pe care în prealabil le-ai prăjit puțin în cuptor.
3. Bați spumă tare albușurile. Adaugi treptat zahărul brun și continui să bați până se dizolvă.
4. Întinzi aluatul într-o tavă cu dimensiunile de aproximativ 15×25 cm sau într-o formă rotundă, cu diametrul de 24 cm, în prealabil unsă și tapetată. Presari alunele și nucile, apoi acoperi cu bezeaua, pe care o întinzi uniform.
5. Coci prăjitura în cuptorul preîncălzit, întâi 10 minute la foc mijlociu, apoi 20 de minute la foc mic.

Marica Kotzi, București

12 bucăți
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *