Prăjitură cu alune și ananas

Ingrediente
Pentru foi

  • 2 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 4 linguri ulei
  • coaja de la 1 lămâie
  • 1 linguriță amoniac
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • făină cât cuprinde

Pentru cremă și decor

  • 600 ml lapte
  • 250 g zahăr
  • 4 linguri făină
  • 2 ouă
  • 200 g unt
  • ½ lămâie
  • 100 g alune
  • 1 cutie mică de compot ananas
  • 3 linguri cacao
  • bomboane colorate

Preparare
1. Mixezi ouăle cu zahărul, până când acesta se dizolvă. Adaugi treptat uleiul, amestecând ca la maioneză, apoi coaja de la lămâie, amoniacul stins cu zeamă de lămâie și făină cât cuprinde, pentru un aluat potrivit de moale.  Frămânți bine aluatul și îl împarți în cinci părți egale.
2. Pe planșeta presărată cu făină, întinzi fiecare bucată de aluat într-un dreptunghi cu dimensiunile tăvii (aproximativ 20×25 cm). Coci foile pe rând, pe dosul tăvii presărate cu făină, la foc mijlociu, timp de 15 minute.
3. Fierbi la bain-marie, până se îngroașă, laptele în care ai dizolvat zahărul, făina și ouăle. În untul frecat spumă, încorporezi treptat crema răcită și zeama de lămâie.
4. Împarți crema în două. Amesteci jumătate din cantitate cu cacaua și alunele pisate. În crema rămasă, încorporezi ananasul, în prealabil scurs și tocat mărunt. Păstrezi trei linguri din crema albă pentru decor.
5. După ce foile s-au răcit, asamblezi prăjitura suprapunând pe rând foi unse cu cele două creme. Decorezi cu crema albă și bomboanele colorate. O dai la rece până a doua zi, când foile se înmoaie și o poți tăia mai ușor.
Aurelia Dumitrescu, București
30 bucăți
2 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *