Prăjitură cu ananas rondele

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
250 g unt
150 g zahăr
5 ouă
1 plic zahăr vanilinat
1 plic praf de copt
1 praf de sare
500 g făină
150 ml lapte
coaja rasă de la 1 portocală
600 g rondele de ananas proaspăt sau din compot
2 linguri zahăr pudră pentru decor

Preparare
1. Separi albuşurile de gălbenuşuri. Freci spumă untul moale cu zahărul, până când acesta se dizolvă. Adaugi zahărul vanilinat, coaja rasă a portocalei, gălbenuşurile frecate cu sarea, apoi făina şi praful de copt, alternând cu laptele. Mixezi până când aluatul devine omogen şi se desprinde mai greu de paletele mixerului. Baţi albuşurile spumă şi le încorporezi în aluat amestecând uşor, de jos în sus.
2. Tapetezi cu hârtie de copt o tavă de 25×35 cm şi o ungi cu unt. Întinzi uniform compoziția şi pui deasupra rondele de ananas scurse şi presărate pe o parte cu făină, ca să nu se lase pe baza aluatului.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit şi coci prăjitura la foc mediu, pentru 30-35 de minute.
După ce prăjitura s-a răcit, o pudrezi cu zahăr şi o porționezi.

Iulia Tanur, Năvodari, jud. Constanța

24 bucăţi
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *