Prăjitură cu biscuiți și trei creme

Prajitura dna tataranu_MG_6563

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

  • 750 g biscuiți
  • 125 g margarină cu aromă de vanilie sau rom
  • 400 ml nectar de caise
  • 1 plic cremă de ciocolată pentru prăjituri
  • 250 ml lapte rece
  • 2 linguri cacao
  • 50 g stafide
  • 50 ml coniac
  • 2 plicuri zahăr cu aromă de rom
  • 2-3 linguri nucă măcinată
  • 2 linguri nucă de cocos
  • 10-15 smochine uscate sau din gem
 Preparare
1. Lași stafidele să se înmoaie în 2 linguri de coniac. Rupi în bucățele 500 g biscuiți și îi pui într-un castron. Torni peste ei nectarul de caise și coniacul rămas și îi lași să se înmoaie la rece.
2. După 2 ore îi mixezi până obții o pastă și îi amesteci cu margarina înmuiată la temperatura camerei, apoi frecată spumă cu zahărul cu aromă de rom.
3. Împarți în 3 amestecul obținut. Adaugi stafidele și nuca de cocos în prima treime, cacaua și nuca în cea de-a doua, iar în a treia parte pui 2 linguri de cremă de ciocolată pentru prăjituri, preparată conform rețetei de pe plic. 
4. Pe un platou dreptunghiular, așezi 1/4 din biscuiții rămași, întinzi primul strat de cremă și presari smochinele tăiate mărunt. Continui să suprapui straturile de biscuiți și cremă, iar deasupra așezi
biscuiți și acoperi cu crema de ciocolată rămasă.
Decorezi prăjitura după preferință, o dai la rece pentru 2 ore, apoi o porționezi.
 
Doina Dumitriu, București
 
15 bucăți
2 h 25 min


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *