Prăjitură cu brânză și ananas

Placinta cu branza si ananas_MG_8914_

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 bucată conține:
80 kcal
5 g proteine
5 g lipide
10 g glucide

Ingrediente

  • 14 biscuiți dietetici graham (1 cană biscuiți mărunțiți)
  • 2 linguri unt topit
  • 100 ml lapte degresat
  • 1 felie pâine graham
  • 100 g urdă sau brânză dulce
  • 1 ou mare
  • ½ fiolă esență de vanilie
  • 6 lingurițe zahăr dietetic
  • 50 ml apă
  • 250 g ananas

Preparare
1.    Mărunțești biscuiții și îi amesteci cu untul topit. Întinzi amestecul într-o tăviță de 15×20 cm sau într-un vas termorezistent, tapetat cu hârtie de copt și îl presezi ușor.
2.    Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc iute, pentru 10 minute, până se rumenește ușor.
3.    Înmoi pâinea în lapte. Mixezi oul cu zahărul dietetic, pâinea, esența de vanilie, apa și brânza. În pasta obținută, încorporezi ananasul tăiat cubulețe. Torni amestecul peste blatul răcit și continui coacerea la foc mediu, pentru 40 de minute.
4.    Consumi prăjitura după ce ai răcit-o în frigider.

Mioara Adamescu, Sibiu
15 bucăți
1 h 20 min
Rețetă permisă în diabet.

Pentru un alt desert permis în diabet, apasa aici.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *