Prăjitură cu ciocolată și cartofi dulci

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

Ingrediente:
2 căni făină
1 ¼ cană zahăr
câte 2 lingurițe praf de copt scorțișoară și bicarbonat de sodiu
1 ½ cană ulei
1 linguriță de sare
¼ linguriță cuișoare pisate
1 cartof dulce (400 g)
4 ouă
1 gălbenuș de ou
100 g ciocolată topită
1 linguriță esență de vanilie
1 cană zahăr pudră
1 lingură cacao

Preparare:
1. Se încinge cuptorul la 175°C, se unge o tavă cu ulei și se tapetează cu făină.
2. Se fierbe cartoful dulce până ce se înmoaie bine; se pasează cu robotul de bucătărie împreună cu uleiul, mirodeniile, ouăle, sarea și zahărul. Se adaugă făina amestecată cu bicarbonat și se omogenizează. Se ia ½ din compoziție și se adaugă ciocolata topită și vanilia. În cealaltă jumătate se înglobează un gălbenuș de ou și 2 linguri de făină.
3. Se pune în formă mai întâi aluatul brun, apoi cel blond. Se coace 50-60 min. Se lasă să se răcorească 10 min., se răstoarnă pe un grătar și se lasă să se răcească complet.
4. Se amestecă zahărul pudră și cacaua. Se adaugă, amestecând, esența de vanilie și 2-3 linguri de apă clocotită, până când se obține consistența dorită. Se toarnă glazura peste prăjitură și se lasă să se întărească.
Rodica Gabără, Suceava



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *