Prăjitură cu ciocolată și cuișoare

Prajitura de ciocolata cu arome exotice_MG_8583_Ingrediente

  • 180 g unt
  • 180 g ciocolată neagră
  • 3 ouă
  • 120 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 3-5 cuișoare
  • 100 g făină
  • 1/2 plic praf de copt

Preparare
1. Pui untul într-o formă termorezistentă, pe care o introduci în cuptorul cu microunde timp de 1 minut, la intensitate
maximă, ca să se topească. Scoți din cuptor și ungi forma cu
untul topit.
2. Pui ciocolata într-un castron, pe care îl introduci în
cuptorul cu microunde timp de 1 minut, la intensitate maximă.
Torni untul topit peste ciocolată și amesteci bine.
3. Într-un castron adânc bați spumă ouăle întregi cu zahărul pudră. Adaugi apoi untul amestecat cu ciocolata, zahărul vanilat, cuișoarele pisate fin, praful de copt și la sfârșit făina. Omogenizezi compoziția, o torni în forma unsă cu unt și o introduci la cuptor pentru 10 minute, la intensitate maximă.
4. Lași prăjitura să se răcorească în formă timp de 5 minute, apoi o tai după preferință.

Eugenia Ionescu, București

12 porții
30 min

Sfatul nostru!
Presară prăjitura cu zahăr pudră și ciocolată rasă.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *