Prăjitură cu ciocolată

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Din Insulele Barbados, o rețetă cu arome speciale

Ingrediente
75 g unt
100 g zahăr
1 plic zahăr vanilinat
1 praf de sare
4 ouă
150 g făină
1 plic praf de copt
4 linguri rom
1 lingură cacao
6 ciocolate mici cu rom

Pentru glazură și decor
200 g ciocolată pentru glazură
8 batoane de ciocolată cu rom
40 g fulgi de cocos, migdale sau alune măcinate

Preparare
1. Pentru blat, mixezi untul moale cu zahărul și aromele. Adaugi treptat ouăle, sarea, făina, cacaua și praful de copt. Tai ciocolatele în jumătate.
2. Într-o tavă de 25×35 cm tapetată cu hârtie de copt, torni compoziția și așezi deasupra, în șiruri, bucățile de ciocolată. Coci prăjitura la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru 35-40 de minute.
3. După ce prăjitura s-a răcit, o scoți din formă și o lași să se răcească. Topești la bain-marie ciocolata, amestecând continuu. O întinzi pe prăjitură, acoperind și marginile. Presari imediat fulgii de cocos, migdalele și alunele măcinate. Tai batoanele de ciocolată rămase și decorezi prăjitura cu bucățile obținute, apăsându-le ușor, ca să intre în cremă.
Păstrezi prăjitura în frigider. O porționezi după 1 oră.

Florica Faur, Jimbolia, jud. Timiș

25 bucăți
2 h 20 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *