Prăjitură cu cremă de ciocolată și jeleu de căpșuni

Prajitura rapida dna T_MG_8006_

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

  • 3 ouă
  • câte 10 linguri zahăr, ulei, lapte și făină
  • 1/2 lămâie
  • 1 lingură migdale sau nuci măcinate
  • 1 vârf de cuțit sare
  • 2 plicuri praf cremă de ciocolată pentru prăjituri din comerț
  • 300 ml lapte pentru cremă
  • 2 pachete biscuiți mici cu cacao
  • 1 borcan (400 g) jeleu de căpșuni
  • 1 lingură margarină pentru tavă

Preparare
1. Mixezi sau bați bine cu telul ouăle cu sarea și zahărul, până își dublează volumul. Încorporezi treptat uleiul, laptele și făina amestecată cu praful de copt, zahărul vanilinat, coaja rasă de lămâie, migdalele măcinate, astfel încât să obții o compoziție ca o smântână groasă.
2. Ungi tava cu margarină și torni 3/4 din compoziție. În compoziția rămasă, încorporezi cacaua și torni în tavă aluatul moale, amestecând ușor, astfel încât să obții un aluat marmorat. Coci blatul în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, timp de 20-25 de minute.
3. Lași blatul să se răcească în tavă, timp în care prepari crema cu laptele rece, conform instrucțiunilor de pe plic și o dai la rece. Peste blatul răcit, întinzi un strat uniform de jeleu, apoi unul de cremă și deasupra așezi biscuiții unul lângă altul.

Doina Tătăranu, București

25 bucăți
55 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *