Prăjitură cu dulceață de trandafiri

Prajitura cu dulceata de trandafiri_MG_7824

Ingrediente
Pentru blat
6 ouă
6 linguri zahăr
6 linguri făină
1 vârf de cuțit sare
1 plic zahăr vanilinat
câte 1 lingură margarină și făină
Pentru cremă și decor
2 plicuri praf pentru frișcă
1 plic cremă pentru prăjituri cu gust de ciocolată
1 fiolă esență de rom
500 ml lapte
50 g ciocolată amăruie
bomboane colorate pentru ornat
300 g dulceață de trandafiri

Preparare
1. Separi albușurile de gălbenușuri. Freci gălbenușurile cu sarea, zahărul și zahărul vanilinat, până când se dizolvă. Bați albușurile spumă tare împreună cu sarea. În bezeaua obținută încorporezi treptat crema de gălbenușuri și făina cernută.
2. Ungi cu margarină și tapetezi cu făină o tavă cu dimensiunile de aproximativ 20×35 cm. Torni compoziția, o nivelezi și o coci la foc mijlociu, în cuptorul preîncălzit, timp de 35-40 de minute.
3. Scoți tava din cuptor, iar după ce blatul s-a mai răcorit, întinzi uniform dulceața de trandafiri și lași să se însiropeze 10-15 minute.
4. În acest timp, prepari frișca și crema conform indicațiilor de pe plic, adăugând în cremă esența de rom.
Pe prăjitura rece, întinzi crema de ciocolată, iar deasupra frișca. Ornezi cu ciocolată rasă și bomboane colorate.

Narcisa Vlad, Buzău

24 bucăți
1 h 15 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *