Prăjitură cu foi de napolitană, nucă și cremă de ciocolată

Prajitura cu crema de cacao si foi_MG_7850 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

2 foi de napolitană

300 g zahăr pudră

200 g gem de vișine sau prune

150 g nucă prăjită măcinată

150 g biscuiți

1 fiolă esență de rom

200 g unt

200 g cremă de ciocolată din comerț

2 linguri cacao

50 g stafide

aproximativ 100 ml lapte

Preparare

1. Macini fin biscuiții. Îi amesteci cu zahărul, nuca măcinată, cacaua, esența de rom și stafidele, apoi adaugi treptat lapte, amestecând până obții o pastă vâscoasă.

2. Pentru a doua cremă, freci spumă untul și îl amesteci cu crema de ciocolată. Ungi o foaie de napolitană cu gem, întinzi pasta cu biscuiți, apoi crema cu unt. Acoperi cu cea de-a doua foaie și presezi ușor.

3. Tai prăjitura a doua zi, după ce ai ținut-o la frigider.

Deliana Bâc, Arad
 
20 bucăți
24 h 35 min
 
Sfatul nostru!
Dacă treci prin nucă de cocos sau prin nucă măcinată marginile bucăților de prăjitură,

vor fi mai aspectuoase.

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *