Prăjitură cu foi de napolitane

Foto: Mihai NIcolae - Burda Romania
Foto: Mihai NIcolae – Burda Romania

Ingrediente
800 g zahăr
450 g miez de nucă
300 g unt sau margarină
1 pahar apă
6 ouă
1 fiolă esență de rom
2 foi de napolitane
opțional, 50 g ciocolată de menaj pentru decor

Preparare
1. Prăjești miezul de nucă în cuptor, iar când se răcește, îl mărunțești cu un cuțit sau îl macini mare, în blender.
2. Caramelizezi la foc mic 400 g zahăr. Stingi cu un pahar de apă și lași să fiarbă până se îngroașă siropul. Presari nucile tăiate și amesteci bine, apoi adaugi untul sau margarina și mixezi până se topește.
3. Bați ouăle cu zahărul rămas. Le încorporezi în pasta cu nuci pregătită anterior și amesteci până când se îngroașă. La sfârșit pui esența de rom.
4. Întinzi crema călduță pe una dintre foile de napolitană, acoperi cu cea de-a doua și le păstrezi în frigider până a doua zi, presându-le cu o greutate. Ca să se distribuie uniform greutatea, poți să acoperi prăjitura cu folie și să pui deasupra o tavă pe jumătate plină cu apă.
Porționezi prăjitura a doua zi și, dacă dorești, o decorezi cu dungi subțiri de ciocolată topită la bain-marie.

Maria Șovrea, Borșa, jud. Maramureș

25 bucăți
8 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *