Prăjitură cu fructe și coniac

Prajitura cu fructe uscate_IMG_8913

Ingrediente
coaja de la 2 portocale
50 g zahăr
câte 50 g caise și ananas deshidratate
200 g stafide
50 g cireșe confiate
125 g nuci măcinate
125 g făină
Pentru blat
230 g unt
230 g zahăr
4 ouă
coaja rasă de la 1 portocală și 1 lămâie
350 g făină
1 linguriță praf de copt
1 pahar coniac
2 foi de plăcintă
Pentru glazură
50 g unt
200 g zahăr pudră
4 linguri coniac

Preparare
1. Cureți portocalele de coajă și o tai în cubulețe de cel mult 1 cm. O fierbi pentru 2-3 clocote în apă, apoi o scurgi și o pui din nou la fiert, în apă cât să o acopere, împreună cu zahărul. După 15 minute, scurgi cubulețele și le lași să se răcească.
2. Tai în cubulețe restul de fructe confiate sau deshidratate. Treci prin făină cubulețele de fructe și cojile de portocale.
3. Pentru blat, mixezi untul cu zahărul, adaugi treptat ouăle, coaja de portocale și lămâie, praful de copt și fina, alternând cu coniacul. La sfârșit, încorporezi fructele, amestecând ușor.
4. Tapetezi o tavă de 25X35 cm cu făină și cu foile de plăcintă. Torni uniform compoziția și o coci la foc mijlociu, în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 45 de minute.
5. Când s-a răcit, ungi prăjitura cu unul mixat cu zahărul pudră și coniacul.

Olga Muntean, Sânnicolau Mare, jud. Timiș
30 bucăți
1 h 30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *