Prăjitură cu gutui si mere

Ingrediente

  • 2 mere
  • 2 gutui
  • 4 ouă
  • 300 g zahăr
  • 250 g margarină
  • 200 ml lapte
  • 350 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 1 lămâie
  • 2 linguri pesmet
  • 30 g stafide
  • 2 linguri nuci
  • 1 lingură margarină pentru uns tava
  • 50 g zahăr pudră vanilat

Preparare
1. Freci margarina topită la temperatura camerei cu zahărul. Adaugi treptat ouăle, laptele, coaja rasă de lămâie și făina cernută împreună cu praful de copt. Vei obține o compoziție moale.
2. Speli gutuile și merele, le dai pe răzătoare, le stropești cu zeamă de lămâie și presari peste ele scorțișoară.
3. Într-o tavă cu dimensiunile de aproximativ 25×35 unsă cu margarină torni ¾ din compoziție și o netezești. Presari deasupra pesmetul, așezi un strat de fructe rase, presari stafidele și nucile și acoperi cu restul de compoziție. Coci prăjitura la foc mijlociu, în cuptorul preîncălzit, timp de 30-35 minute. După ce o scoți din cuptor, o lași să se răcească, o pudrezi cu zahăr și o tai în bucăți.

Amalia Ciobanu, Roman

20 bucăți
55 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *