Prăjitură cu gutui

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
6 gutui
3 căni făină
1 praf de sare
1 cană zahăr
1 cană lapte dulce pasteurizat
½ cană ulei
3 ouă
70 g unt
1 plic zahăr vanilinat
1 linguriță praf de copt
sare
1 lingură margarină pentru tavă

Preparare
1. Bați jumătate din cantitatea de zahăr cu ouăle, până când nu se mai simt cristalele. Adaugi apoi laptele, sarea, zahărul vanilinat, uleiul și la sfârșit făina amestecată cu praful de copt. Omogenizezi aluatul.
2. Speli gutuile, frecându-le ușor la suprafață, până le îndepărtezi puful. Ungi o tavă de 20 x 35 cm cu margarina, o tapetezi cu zahărul rămas și pui felii subțiri de gutui, cât să acopere suprafața tăvii. Torni compoziția peste gutui și introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 45 minute.
3. După ce scoți tava din cuptor, răstorni prăjitura pe un platou astfel încât gutuile să fie deasupra prăjiturii.

Raluca Ramona Pop, Sângeorgiu de Mureș, jud. Mureș

24 bucăți
1 h 15 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *