Prăjitură cu iaurt și nuci

Prajitura cu iaurt si nuci_IMG_7699_

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

  • 250 g iaurt
  • 2 ouă
  • 150 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 1/2 linguriță amoniac
  • 1/2 lămâie
  • 400 g făină
  • 2 linguri nuci tocate
  • 50 g stafide
  • 2 linguri zahăr pudră vanilat
  • câte 1 lingură margarină și făină pentru tavă
  • sare

Preparare
1. Aprinzi focul la cuptor. Razi coaja de lămâie. Separi albușurile de gălbenușuri. Într-un vas adânc sau într-un bol, mixezi iaurtul cu zahărul până se dizolvă, adaugi amoniacul stins cu câteva picături de zeamă de lămâie și uleiul.
2. Bați albușurile spumă cu un praf de sare și 1 linguriță zeamă de lămâie și le adaugi în compoziție, amestecând de jos în sus.
3. Ungi o tavă cu margarină, o tapetezi cu făină și torni compoziția, iar deasupra presari nucile și stafidele. Introduci tava în cuptor și coci la foc mediu, timp de 35 de minute, apoi o lași în formă să se răcorească. O pudrezi cu zahăr după ce s-a răcit și o tai în bucăți.

Iuliana Tudorache, Jurilovca, jud, Tulcea

30 bucăți
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *