Prăjitură cu mac și glazură de ciocolată

Ingrediente 
  • 250 g margarină Delma pentru copt și gătit
  • 150 g zahăr pudră
  • 2 linguri semințe de mac
  • 1 lingură miere 
  • 250 ml apă minerală
  • 350 g făină
  • 100 g nuci măcinate
  • 1 lingură praf de copt
  • 2 plicuri 
  • 1 praf de sare
  • 100 g ciocolată neagră sau de menaj
 
Preparare
1. Pui într-un bol 200 g margarină Delma înmuiată la temperatura camerei, zahărul pudră, sarea și 1 plic zahăr vanilinat. Le mixezi până obții o cremă omogenă, în care încorporezi treptat apa minerală, alternând cu făina cernută, 50 g nuci măcinate, mierea, praful de copt și macul. 
2. Tapetezi cu hârtie pentru copt o tavă cu dimensiunile de 20×30 cm și torni uniform compoziția. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, pentru 45 de minute.
3. Fierbi pe bain-marie restul de margarină Delma pentru copt și gătit împreună cu ciocolata, nucile și zahărul vanilinat rămase. 
4. Torni glazura fierbinte peste prăjitura rece și o întinzi uniform pe toată suprafața. O porționezi după ce s-a întărit glazura, folosind un cuțit bine ascuțit. 
 
Rodica-Doina Crăciun, Galați
 
25 bucăți
1 h 20 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *